Skip to main content

WordPress onderhoud

“WordPress onderhoud? Hoezo moet ik mijn WordPress website regelmatig bijwerken? Alles werkt toch? Het ziet er toch prima uit? Dit s wat we vaak horen totdat het werkelijk een keer fout gaat. Een gehackte website, foutmeldingen of erger nog, een website die volledig uit de lucht is. Het zal niet de eerste keer zijn.

Het is belangrijk om regelmatig updates uit te voeren voor je WordPress website om ervoor te zorgen dat deze veilig en efficiënt blijft functioneren. Er worden regelmatig updates uitgebracht voor WordPress zelf, evenals voor de verschillende plugins en thema’s die je gebruikt. Deze updates bevatten vaak belangrijke beveiligingspatches en nieuwe functies. Als je niet op de hoogte bent van deze updates, loopt je website het risico om gehackt te worden of om niet goed te functioneren. Het is daarom aan te raden om regelmatig controles uit te voeren en updates uit te voeren wanneer ze beschikbaar zijn. Bekijk onze pakketten hieronder en neem vandaag nog contact op!

Onze WordPress onderhoudspakketten

JaarlijksMaandelijks
Betaal je per jaar? Dan krijg je korting!
Premium
per maand (jaarlijks gefactureerd)
per maand
4550
Voor grote websites en webshops
AanvragenAanvragen

Waarom is WordPress onderhoud belangrijk?

Niemand wil een website die het na verloop van tijd niet meer doet, zeker als je er van afhankelijk bent. Het is daarom belangrijk om updates tijdig uit te voeren en ervoor te zorgen dat je website veilig is en blijft. Vaak worden websites gehackt die al een tijd niet meer zijn geupdate en daardoor kwetsbaarheden in de code hebben. Een up to date WordPress versie, thema en plugins, zorgen ervoor dat dat in 99,9% van de gevallen niet kan gebeuren.

Waarom zou je gebruik maken van een onderhoudspakket?

Hopelijk hebben we je overtuigd van het belang van regelmatig onderhoud voor een website. We begrijpen dat je als ondernemer waarschijnlijk geen tijd hebt om je bezig te houden met zaken zoals snelheid en veiligheid van je website. Het is dan ook interessant om te overwegen om deze taken uit te besteden, al dan niet gedeeltelijk.

Welke zaken zijn niet inbegrepen?

Wijzigingen op verzoek zoals cosmetische veranderingen aan de website, nieuwe functie verzoeken, problemen door zelf veroorzaakte wijzigingen aan de website e.d. zijn niet inbegrepen. Los van dit soort (maatwerk) diensten zijn de onderhoudspakketten verschillend van elkaar. Bekijk hierboven de verschillen. Het Premium onderhoudspakket heeft dus de meeste diensten, het Basis onderhoudspakket is een erg uitgekleed pakket en bevat alleen essentiële zaken.

Hoe vaak worden WordPress updates uitgevoerd?

Afhankelijk van je pakket updaten we je website wekelijks, dagelijks of per uur zodat deze altijd up to date is. Voor wekelijkse en dagelijkse pakketten kiezen we daarvoor een rustig moment. Zo is er zo min mogelijk kans is dat je website uit de lucht is.

Hoe lang duurt het vanaf mijn aanmelding om met het WordPress onderhoud te starten?

We verwerken je aanmelding binnen 2 werkdagen. Binnen een week hebben we de benodigde wijzigingen doorgevoerd om je website sneller en veiliger te maken.

Mijn website is door iemand anders gemaakt. Kunnen jullie deze ook onderhouden?

Absoluut mogelijk, op voorwaarde dat het gaat om een WordPress-website of -shop! Bij voorkeur bouwen wij uw website natuurlijk zelf. Als iemand anders dit voor u heeft gedaan, zullen wij de kwaliteit van uw website of webshop controleren. Indien onze diagnose aantoont dat er werk nodig is, zullen we een offerte opstellen om uw website weer gezond en stabiel te maken. Vervolgens kunt u een standaard onderhoudspakket afnemen. Als onze controle aantoont dat uw website of webshop al goed werkt, nemen we het onderhoud onmiddellijk van u over.

Maakt het uit waar ik de website heb gehost?

Nee, dat maakt in principe niet uit. Je kunt de website ook ergens laten staan. Het voordeel wanneer wij de website hosten is dat we bij (grote) problemen doorgaans sneller een oplossing kunnen bieden.

Worden de updates live gedaan?

Ja we doen de updates in de liveomgeving – direct in jouw website. Wees gerust, we hanteren een “safe-update” beleid. We maken altijd een back-up. Mocht het fout gaan? Dan kunnen we direct terug.

Blijf ik beheerder in mijn website?

Uiteraard! Jouw site, dus jij bent en blijft de baas. Je behoudt gewoon je WordPress beheer account en kunt alles blijven doen wat je deed. Wij houden alleen een extra oogje in het zeil. Dat is alles.

Word ik dan nooit meer gehacked?

Sorry, die garantie kunnen we niet geven. Het enige wat we garanderen is dat we ons best doen om te voorkomen dat je site wordt gehacked. Niemand kan dat garanderen, dat is een loze belofte.

Kan ik het pakket altijd opzeggen?

Jazeker! We hopen het natuurlijk niet, maar mocht je onverhoopts willen stoppen met onze service dan ben je daar vrij in. Je kunt je contract maandelijks opzeggen en je zit nergens aan vast. Zorg wel dat je dit 5 werkdagen voor het begin van een nieuwe maand doet. Dan hebben wij de tijd om het e.e.a. in onze systemen te verwerken. Dit geld ook voor de jaarlijkse pakketten.