Skip to main content

Opmerkelijk bericht deze week via Den Haag FM : Vrouwe Justitia maakt na een afwezigheid van dertien jaar een comeback in het logo van de Haagse rechtbank en de andere rechterlijke organisaties. Reden: het huidige logo wordt nauwelijks herkend.

Er is dus duidelijk iets misgegaan tijdens het ontwerp voor het nieuwe logo. Tevens geeft het aan hoe belangrijk een huisstijl is. Een redesign kan grote gevolgen hebben vooral voor kleinere organisaties. Grotere jongens komen er meestal wel mee weg mede door een groter media budget waardoor er binnen een korte tijd de huisstijl als het ware door de consument z’n strot wordt doorgeduwd.

Wildgroei

Waarom is goede, consistente grafische vormgeving zo belangrijk? Door één huisstijl uit te dragen bent u herkenbaar. Wanneer u verschillende lettertypes gebruikt of wanneer uw bedrijf steeds verschillend gevisualiseerd wordt, kan dit verwarrend en onprofessioneel overkomen. En dát is natuurlijk niet de bedoeling.

Uniformiteit en consistentie zijn sleutelwoorden als het gaat om uw communicatie. Alle uitingen moeten dezelfde uitstraling hebben en herkenbaar zijn, zodat uw doelgroep in één oogopslag ziet dat het van úw bedrijf afkomstig is. Daarom is het belangrijk dat uw huisstijl consequent wordt doorgevoerd, om zo een goede corporate identity op te bouwen.

Tijd voor een evaluatie?

Als service bieden wij u huisstijlbewaking. In alle uitingen controleren en bewaken wij de huisstijl van uw bedrijf. Op deze manier heeft u er geen omkijken meer naar. Alles wordt geregeld, van het ontwerp tot de daadwerkelijke uitvoering. Wat voor soort communicatiemiddel u ook gebruikt: door middel van huisstijlbewaking creëert u herkenbaarheid.