Skip to main content

Mooi! Je nieuwe website is opgeleverd en alles werkt naar behoren. Bezoekers en medewerkers zijn laaiend enthousiast. Via je CMS (Content Management System) ben je in staat om eenvoudig veranderingen aan te brengen en je laatste nieuwsberichten staan binnen no-time op je website.

Maar na een paar maanden merk je dat je website trager wordt. Sommige functionaliteiten blijken opeens niet meer te werken, je inbox zit vol met spam via dat ene formulier en inloggen in je CMS gaat moeizaam. Als klap op de vuurpijl: een e-mailtje van je host dat je website in quarantaine is gezet.

Backups en updates!

Een scenario dat we maar al te vaak tegenkomen. Net zoals bij een auto heeft ook een website regelmatig onderhoud nodig. We zien dat bij de budgettering van een website deze onderhoudskosten vaak een sluitpost zijn met als gevolg dat je website het op een gegeven moment niet meer doet.
Technisch beheer is dus van groot belang om je website draaiende te houden. Bij de meest voorkomende CMS systemen is het vrij gemakkelijk om deze bij te houden. Een druk op de knop en je systeem wordt automatisch geüpdatet. Een kind doet de was… Helaas is in dit geval ‘de was doen’ niet besteed aan kinderen. Er komt meer bij kijken.

Plugins

Een website die aangedreven wordt door een CMS (bijvoorbeeld WordPress) heeft gemiddeld 14 plugins geïnstalleerd. Plugins zijn verrijkingen voor je website.
Ook deze plugins dienen te worden geüpdatet. Is een plugin niet bijgewerkt voor de versie van jouw CMS dan ontstaat er een probleem. De functionaliteit valt weg of erger nog, je hele website gaat uit de lucht.

En nu?

Het meest gebruikelijke is contact opnemen met de ontwikkelaar van de plugin. Maar het kan zijn dat de ontwikkelaar zijn of haar geschreven plugin niet meer ondersteund waardoor de plugin onbruikbaar wordt. Meestal zijn er legio andere plugins te vinden die dezelfde functionaliteit hebben maar dit betekent opnieuw installeren, testen en uitvoeren.

En daarom biedt ideebv technisch beheer aan voor bestaande en nieuwe klanten. Wij zorgen er voor dat je website op orde blijft. Dat de geïnstalleerde plugins werken en indien nodig vervangen worden. Wij maken gebruik van testservers om te voorkomen dat een simpele update van een plugin of CMS roet in het eten gooit. Wij zorgen ook voor back-ups zodat we in het ergste geval nog altijd terug kunnen gaan voordat alles in de soep liep.

Getriggered door dit artikel?

Heb je een vraag of hulp nodig met wat dan ook? Neem dan contact met ons op!

Neem contact opNeem contact op