Skip to main content

WordPress is een populair contentmanagementsysteem (CMS) dat wordt gebruikt door miljoenen mensen over de hele wereld. Het is een krachtig en gebruiksvriendelijk platform, maar het is ook een aantrekkelijk doelwit voor hackers.

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om de beveiliging van je WordPress-website te versterken. Volg deze tips om je website te beschermen tegen kwaadaardige aanvallen:

1. Houd WordPress, thema’s en plugins up-to-date
De meest belangrijke stap om je WordPress-website te beveiligen is ervoor te zorgen dat je software up-to-date is. WordPress, thema’s en plugins worden regelmatig bijgewerkt met beveiligingspatches om gaten te dichten die hackers kunnen uitbuiten.

Je kunt automatisch updates inschakelen voor WordPress, thema’s en plugins. Dit is de gemakkelijkste manier om ervoor te zorgen dat je altijd de nieuwste versie hebt.

2. Gebruik een sterk wachtwoord
Je beheerderswachtwoord is de sleutel tot je WordPress-website. Zorg ervoor dat je een sterk wachtwoord gebruikt dat minstens 12 tekens lang is en een combinatie van kleine letters, hoofdletters, cijfers en symbolen bevat.

Gebruik niet hetzelfde wachtwoord voor je WordPress-website als voor andere accounts. Als een hacker je wachtwoord van een andere website weet te stelen, kunnen ze ook toegang krijgen tot je WordPress-website.

3. Schakel tweefactorauthenticatie (2FA) in
2FA is een extra beveiligingslaag die het voor hackers moeilijker maakt om toegang te krijgen tot je WordPress-website. Als je 2FA inschakelt, moet je naast je wachtwoord ook een code invoeren die wordt gegenereerd door een app op je telefoon.

2FA is beschikbaar voor WordPress via verschillende plugins.

4. Gebruik een firewall
Een firewall is een softwareprogramma dat de toegang tot je website beschermt. Een firewall kan helpen om ongewenste toegang tot je website te blokkeren, zoals aanvallen van hackers.

Er zijn veel verschillende firewalls beschikbaar voor WordPress. Je kunt een firewall kiezen die bij je behoeften en budget past.

5. Installeer een beveiligingsplugin
Er zijn veel beveiligingsplugins beschikbaar voor WordPress die je kunnen helpen om je website te beschermen tegen hackers. Deze plugins kunnen je helpen om gaten te dichten, malware te detecteren en andere beveiligingsmaatregelen te nemen.

Een aantal populaire beveiligingsplugins voor WordPress zijn:

6. Maak regelmatig back-ups
Als je website wordt gehackt, is het belangrijk om een back-up te hebben om je website te herstellen. Maak regelmatig back-ups van je website, zodat je in het geval van een hack snel weer online kunt zijn.

Je kunt back-ups maken van je WordPress-website via je hostingprovider of met behulp van een plugin.

7. Houd je website in de gaten
Houd je website in de gaten op tekenen van hacking, zoals:

  • Veranderingen in de websitelay-out of -functionaliteit
  • Onbekende e-mailberichten die worden verzonden vanuit je website
  • Verhoogd verkeer naar je website
  • Verminderde prestaties van je website

Als je iets verdachts opmerkt, neem dan onmiddellijk actie.

Door deze tips te volgen, kun je de beveiliging van je WordPress-website aanzienlijk versterken. Dit helpt je om je website te beschermen tegen kwaadaardige aanvallen en je gegevens veilig te houden.

Getriggered door dit artikel?

Je website zo lek als een mandje?
Wij kunnen je helpen! Neem contact met ons op via onderstaande button.

Neem contact op